Tervetuloa Sutkuun

Aiheet: Artikkelit, Meta
20. maaliskuuta 2008, kirjoittajana Veh

Sutaistut kuvat on blogi, jonka aiheet pyörivät mangan ja animen ympärillä, mutta enemmälti kuitenkin niihin liittyvässä harrastajakulttuurissa – sen seuraaminen kun on monesti paljon mielenkiintoisempaa kuin teosten pläräily tai tapittaminen. Minä, kirjoittaja, olen Juha ”Veh” Törmänen, ja olen tähän asti vaikuttanut piireissä enimmäkseen Kupolin kautta.

Nyt tätä blogia aloittaessani olen harrastanut mangaa ja animea noin kymmenen vuotta. Se on aika pitkä aika. Minulla ei kuitenkaan ole harhaluuloja siitä, että tuntisin manga- ja animemaailmaa merkittävästi paremmin kuin muut pidempään Suomessa alaa harrastaneet; Animewatcherissakin olen vasta sijalla 329. Siispä en edes yritä alkaa paisutella egoani esittämällä alan huippuasiantuntijaa. Kun kirjoitan ”opettavaisia” tekstejä, aion suunnata ne uusille harrastajille, ja tulen pyrkimään siihen, etteivät kirjoitukseni edellytä lukijalta esitietoja mangasta ja animesta.

Täten rajaan myös hieman Sutkun aihepiiriä. Jaan blogaukseni kahteen luokkaan; ajankohtaisten asioiden kommentointiin ja ajasta riippumattomiin artikkeleihin. Ajankohtainen kommentointi varmaan kiinnostaa kokenuttakin harrastajaa. Artikkelipuolelle aion ainakin kirjoittaa esittelyjä asioista, joista pidän itse. Lisäksi alan koota harrastaja-aapista oppaaksi vasta mangaan ja animeen tutustuneille ihmisille.

Olen siitä onnellisessa asemassa, etten ole missään määrin taloudellisesti riippuvainen mistään alan toimijasta Suomessa tai maailmalla. Siispä Sutkun ei tarvitse olla edustava, virheetön, tai ajaa teollisuuden etuja. Voin kirjoittaa sellaista tekstiä kuin hyvältä tuntuu, silloin kun hyvältä tuntuu. Jos siitä hyvästä saan jonkun lukijankin viihtymään, niin entistä parempi.

Jätä vastaus