Sutku täysikuntoisena

Aiheet: Artikkelit, Meta
25. maaliskuuta 2008, kirjoittajana Veh

Pääsiäisen aikana Sutku on hiljalleen virittäytynyt täyteen edustuskuntoonsa. Olli Etuaho aka Hectigo teki Sutkua varten nyt näkyvillä olevan mainion Uke-Joe-teeman, mistä suuret kiitokset hänelle. Lisäksi blogi on saanut erillisen tietosivunsa, joka kertoo suurelta osin samat asiat kuin alkuperäinen tervetuloa-viestikin. Ennen kaikkea se selittää sen, mitä ”sutku” on:

Blogin nimi on kieli poskessa annettu ehdotus uudesta termistä mangan paikalle. Jos länsimaiset kustantajat saavat vakioitua manga-sanan tarkoittamaan kaikkea sarjakuvaa jota he haluavat kutsua mangaksi, termistä tulee harrastajien kannalta käytännössä arvoton. Tässä vaiheessa on oikea hetki alkaa puhua sutkusta; sarjakuvasta, joka on julkaistu ensisijaisesti Japanin markkinoita ajatellen, ja joka siis säilyttää ne visuaaliset ja kaunokirjalliset ominaisuudet, joiden takia useimmat ihmiset mangaa ylipäänsä alkoivat lukea.

Muut lisäykset koskevat sivupalkkia, jonka alareunasta löytyvät nyt RSS-linkit sekä mahdollisuus rekisteröidä oma käyttäjätunnus kommentointia varten. Niiden yläpuolelta myin sieluani parin sadan neliöpikselin verran Googlen mainokselle. Toinen mainos löytyy kommenttien yläpuolelta yksittäisten artikkeleiden sivuilta. Mainokset eivät ole paikoillaan siksi, että uskoisin kykeneväni ansaitsemaan rahaa Sutkulla – sen sijaan minua kiinnostaa saavuttaa vähän kokemusta Googlen mainospuolen toiminnasta ja nähdä, että mitä kummaa tällaisen blogin lukijoille saatetaan yrittää kaupata.

7 vastausta artikkeliin “Sutku täysikuntoisena”

 1. Tsubasa kirjoittaa:

  Aiemmin Bemmua, nykyään näemmä kotisivuja ja sarjakuvansidontapalvelua…

 2. Veh kirjoittaa:

  Eniten nautin siitä, kun Let’s Bible -esittelyn perässä oli aluksi englanninkielisiä mainoksia. Ensimmäinen myi ennustusoppaita Raamatun lukemiseen ja toinen julisti, että Ilmestyskirjan mukaan seuraava paavi tulee olemaan paaveista viimeinen, ja lupasi vielä lisäksi kertoa, että kuka on kyseessä. Harmi, että Googlen ehdot kieltävät omien mainosten klikkaamisen.

 3. Xue kirjoittaa:

  Aina voi kopioida kyseisten mainosten tekstin ja googlettaa sillä, niin tuurilla pääsee niiden mainostamalle sivulle tuottamatta mainosklikkauksia?

 4. Veh kirjoittaa:

  Olisihan sekin vaihtoehto. Vähän vaivalloiseksi kyllä menisi.

 5. Xue kirjoittaa:

  Mutta saisit tietää seuraavan paavin! Ajattele, miten paljon rahaa sillä tiedolla voisi ansaita siinä vaiheessa, kun seuraavaa paavia ollaan valitsemassa ja vedonlyöntitoimistot alkavat ottaa vastaan vetoja asiasta!

 6. Miizou kirjoittaa:

  Minulle tarjotaan sarjakuvantekopalvelua sekä seuralaispalvelua. Sarjakuvantekijöille olisi tarjolla ”verkossa tehtävä oma sarjakuva” ja seuraa etsiville tarjotaan ”kunnon sinkkuja”.

 7. Tsubasa kirjoittaa:

  Google on joskus pelottava.

Jätä vastaus