Ilmaista animea… mutta…

Aiheet: Ajankohtaiset, Julkaisut, Uutisointi
5. huhtikuuta 2008, kirjoittajana Veh

Tower of Druagan ensimmäinen jakso levisi sitten nettiin eilen, eikä ollut aivan sitä mitä siltä odotettiin. Se olikin heikohkoa fantasiaparodiaa, joka viljeli runsaasti stillikuvia ja vältteli asioiden animointia viimeiseen saakka – lukuun ottamatta helposti kierrätettäviä animaatiopätkiä, kuten erikoishyökkäyksiä. Kokonaisuudessaan se tuntui lähinnä yritykseltä mahduttaa mahdollisimman paljon kliseitä yhteen 20 minuutin ajanjaksoon. Ja lopuksi paljastui, että likipitäen kaikki jakson tapahtumat olivatkin vain olleet päähenkilön unta.

Jakson yllättävän matalan laadun syy on selvinnyt vasta jälkikäteen, ja se on ainakin minulle karvas pettymys. Vaikuttaisi siltä, että netissä ei jaetakaan varsinaista suuren budjetin Tower of Druaga -animea, vaan yhden hahmon vinkkelistä tehtyjä jakson pituisia DVD-ekstroja. Esimerkiksi Nicovideossa oli tämän tekstin kirjoittamisen hetkellä nähtävillä aivan oikea jakso, mutta oletettavasti laittomana versiona, joten en linkitä suoraan siihen. Nicovideon jakso kuitenkin sisältää ihan oikeaa juonenkuljetusta, ja animoituja kohtauksia, ja on selkeästi tehty moninkertaisella budjetilla suhteessa meille tarjottavaan tekeleeseen.

Tässä jo ehdin kuvitella että Gonzo olisi tappamassa fanikäännöksiä, mutta sen sijaan se näköjään levittääkin vain fanikäännösten mainoksia. Jos joku sattuu tykkäämään noista halpisjaksoista, hän tuskin odottaa puolta vuotta saadakseen DVD:itä käsiinsä, vaan lähtee hakemaan ison budjetin jaksoja lähimmästä Bittorrent-portaalista heti kun ne saadaan tekstitettyä.

Saas nähdä että miten sille toiselle nettijaettavalle sarjalle, Blassreiterille, käy. Lisää huonoja uutisia odotellessa – leikkauksen takana Tower of Druagan halpisykkösjakso Youtubesta.

5 vastausta artikkeliin “Ilmaista animea… mutta…”

 1. Miizou kirjoittaa:

  Olihan jutussa siis koira haudattuna. Odotan innolla, miten animepiirit muualla maailmassa suhtautuvat tähän pettymykseen.
  Tuskinpa nuo DVD-extroiksi tehdyt jaksot myyvät kovin hyvin nettijakelussa. Ainakaan verrattuna siihen, miten oikeat jaksot saattaisivat myydä.

 2. Otakunvirka kirjoittaa:

  Ilmaisanimea ja Hollywoodia…

  Eilisiltana suunnilleen joka toinen tuntui katsovan Tower of Druagaa, ja tänään vastaavasti Blassreiteriä. Teknisellä puolella Gonzo on pitänyt lupauksensa esimerkillisesti; jaksot ovat löytyneet niin YouTubesta, CrunchyRollista kuin BOSTistakin…

 3. Tsubasa kirjoittaa:

  No, jotakin ne aikovat striimata jatkossa täälläkin. Ja tuntuisi jotenkin hassulta, että jokainen jakso olisi animoitu kahteen kertaan…

 4. Veh kirjoittaa:

  Tsubasa: Internethuhut sanovat, että Gonzo aikoo tehdä yhden halpisjakson jokaista kallisjaksoa kohti. Saisivat samalla hyvän syyn julkaista DVD:llä entistä vähemmän jaksoja per kiekko.

  Ensimmäisessä halpajaksossa käytettiin aika hyvin kallistakin kuvamateriaalia hyväksi. Muutamat kohtaukset olivat samoja molemmissa jaksoissa, ja kierrätysanimaatiota viljeltiin kohtuullisesti. Jos jatkavat samaan malliin, niin kaksinkertaisten jaksojen tuottaminen ei välttämättä paina aivan kauheasti Gonzon budjettia.

 5. Tsubasa kirjoittaa:

  Siinä tapauksessa kuulostaa oikein, oikein pahalta…

Jätä vastaus